• Anpassa

Stora Turismpriset

Nu är den nationella tävlingen om Stora Turismpriset 2019 avgjord. Vinnaren är Fjärdhundraland från Uppsala län. Stort grattis!

– Vi på Norra Berget är väldigt stolta och glada för att vi fick representera Västernorrland i tävlingen. Det är fantastiskt att vi röstades fram som länets kandidat, säger Erika Forsberg, enhetschef på Norra Berget. Konkurrensen var stenhård och vi tävlade mot många fantastiska besöksmål. Bara att bli nominerad är en seger i sig!

Stora Turismpriset delades ut i Stockholm på konferensen Besöksnäringen på agendan. Erika Forsberg var på plats och berättar.

– Temat för årets konferens var hållbarhet. Det är en aktuell fråga som ligger oss varmt om hjärtat. Det var inspirerande att träffa representanter från så många besöksmål runt om i landet. Vid tillfällen som detta får en perspektiv på sin egen verksamhet. Vi har mycket kvar att lära men gör samtidigt väldigt många bra saker på Norra Berget. Jag ser verkligen fram emot den utvecklingsplan som blir klar i vinter. I den har vi en bra grund för att fortsätta utvecklingen. Men först ska vi fira jul på Norra Berget.

I helgen är det dags för Norra Bergets traditionella julmarknad. Det blir rader av marknadsbord, öppna eldar, julsånger och bjällerklang. En härlig mix av aktiviteter, underhållning, matserveringar, försäljning av hantverk, konstslöjd, delikatesser och mycket mer. Varmt välkommen!

Stora Turismpriset

Erika Forsberg, enhetschef Norra Berget, vid prisutdelningen.
Foto: Ulf Berglund