Tack till alla som röstade på oss!


Vi på Norra Berget är otroligt stolta och glada att få representera Västernorrland i den nationella tävlingen om Stora Turismpriset 2019. Priset delas ut årligen av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och nu ligger avgörandet i styrelsens händer.
Den 4 december presenteras vinnaren i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.
Så – håll tummarna! 

Några kommentarer efter vinsten:
– Det känns otroligt roligt att Norra Berget blir länets kandidat till Stora Turismpriset 2019. Vi är så otroligt stolta och glada över att så många röstat på oss. Denna utmärkelse ger oss både motivation och det betyder mycket för vårt fortsatta arbete att vidareutveckla Norra Berget, säger Erika Forsberg, enhetschef och får medhåll både av Elin Berglund, utvecklingsledare och Daniel Eklund, museichef.

– Detta är väldigt glädjande för oss som destination och besöksort. Norra Berget Sundsvalls friluftsmuseum är ett populärt resmål för alla åldrar och vi vet att man ständigt jobbar för att utveckla verksamheten vidare. I samband med att tyska kryssningsbåtar lade till i Sundsvall under sommaren blev det tydligt att man har en internationell mognad då det var ett väldigt populärt och lovordat utflyktsmål. Från hela Destination Sundsvall önskar vi dem all lycka till, säger Tomas Agner, destinationsutvecklare, Destination Sundsvall.

– Norra Berget Sundsvall Friluftsmuseum är en välförtjänt vinnare till att bli länets kandidat för Stora Turismpriset. Norra Berget är ett omtyckt besöksmål för både svenska och internationella gäster. Här kan de uppleva den svenska kulturen. Norra Berget har också öppnat upp och skapar möjligheter för företagare inom restaurang, mathantverk och hantverk. Samverkan med föreningar och företagare skapar en upplevelse där alla verksamheter på berget bidrar till gästens helhetsupplevelse. På Norra Berget finns något för alla, här möts man över generationer och mellan olika kulturer, säger Linda Edlund, besöksnäringsansvarig Region Västernorrland.